IN 3 DAGEN EEN PRACHTHUID ÉN EEN PAAR KILO LICHTER? ZO DOE JE DAT!

Het is zover: de lente is begonnen! Het perfecte moment om je lichaam en geest eens goed te reinigen. Het is tijd voor een voorjaarsschoonmaak! 

Zoals zo’n beetje iedereen uit mijn omgeving wel weet ben ik een echte suikerjunk. Zo’n beetje alles waar suiker in zit vind ik lekker en eet ik graag (chocolade is helemaal een ‘ding’). En had ik al verteld dat ik helemaal niet zo goed tegen (geraffineerde) suikers kan? Het plezier is altijd van korte duur want na zo’n ‘traktatie’ word ik mega moe (het enige wat ik dan wil is slapen) en lijkt het alsof er allemaal kleine hamertjes in m’n hoofd tikken (auw!). Herkenbaar? Doe dan mee met de 3-daagse detox om zo je lichaam en geest terug in balans te brengen.  

Een detox is voor heel veel dingen goed. Een kuur reinigt het lichaam, geeft de darmen rust en helpt de lever bij het ontdoen van opgeslagen gifstoffen. Hierdoor krijgt het lichaam meer tijd om bezig te zijn met andere processen. Na de detox zal je veel van onderstaande resultaten direct voelen en zien:

 • Toename in energie 
 • Een plattere buik
 • Betere concentratie en focus
 • Vermindering van allergieën
 • Emotioneel beter in balans
 • Betere werking van de lever en nieren
 • Mooiere en glanzende huid
 • Minder trek in suiker, zout en ander ongezond voedsel 
 • Een start naar een gezonde(re) levensstijl 

Afgelopen december – vlak voor de feestdagen – heb ik een meerdaagse detox kuur gedaan. Gewoon thuis. Ik deed een shitload aan boodschappen (lees: alleen groenten en fruit, twee rolmandjes vol, wat zullen de mensen wel gedacht hebben?), schafte lege flesjes aan, pakte de slowjuicer uit de kast en begon vol goede moed met ‘preppen’. Het was wel even een ‘werkje’ maar dan heb je ook wat: een koelkast vol met kleurrijke sapjes!  

Natuurlijk was het soms wel even lastig – want zeg nou eerlijk, als iedereen om je heen allemaal lekkers tot zich neemt dan verdwijnt jouw eigen (lekkere) trek al helemaal niet – maar na twee dagen sappen voelde ik mezelf al zoveel beter. Werkelijk al de waarneembare resultaten die hierboven staan beschreven waren bij mij van toepassing. Al gedurende het sappen begon ik mezelf een stuk fitter te voelen en ik had zoveel meer energie. Aan het einde van de kuur zag ik het ook aan mijn huid. Deze was rustiger, egaler en straalde meer. Bovendien was ik ook een aantal kilo afgevallen, een mooie bijkomstigheid. Ik kan niet anders zeggen dan dat ik dit iedereen wel zou willen aanraden.

De recepten voor deze detox kuur heb ik inmiddels al met een aantal vriendinnen gedeeld en zij waren ook positief! En omdat ik jullie deze positieve ervaring ook gun, heb ik hieronder een 3-daagse detox uitgeschreven. Deze detox heb ik zelf gedaan (maar dan iets langer, 5 dagen) en ik voelde me er super goed bij! Om nou niet gelijk ‘hardcore’ te gaan, laat ik jullie eerst kennismaken met de 3-daagse variant en omdat ik vind dat ik zelf ook wel weer aan een reset toe ben, doe ik met jullie mee! Ik start op maandag 1 april (nee, dit is geen grap) en zou het echt super leuk vinden als we de detox samen gaan doen!  

Laat je weten wanneer je start? Ik ben benieuwd! Veel succes!

Voorbereiding

Voordat ik de boodschappenlijst en recepten met je deel, nog even iets om voorafgaand aan de detox rekening mee te houden. Probeer als je kunt twee of drie dagen van tevoren alvast af te bouwen en lichter verteerbare voedingsmiddelen te eten. Las in ieder geval één opbouwdag in, zodat je lichaam weer kan wennen aan vast voedsel. Tijdens een goede opbouwdag let je op het volgende: neem extra groenten en fruit, diepvries mag ook. Vul dit aan met volkoren granen, zilvervliesrijst, quinoa, zoete aardappel en eventueel wat noten. Laat tarweproducten staan. Laat snacks en bewerkte producten zoveel mogelijk staan. Eet minder vlees/vis/zuivel/kaas. Drink geen alcohol en probeer minder cafeïnehoudende dranken te drinken. Drink geen frisdranken (ook geen light). 

Boodschappenlijst
 • 4 bieten
 • 14 wortels
 • 14 selderijstronken
 • 6 sinaasappels
 • 7 citroenen
 • Basilicum
 • 18 groene appels (Granny Smith)
 • 1 groot stuk verse gember
 • 16 stuks boerenkoolbladeren
 • 2 zoete aardappelen
 • 2 rijpe perziken
 • 300 gram blauwe bessen
 • 12 spinaziebladeren
 • 3 rijpe peren
 • 1/2 komkommer
 • 3 pastinaak
Recepten

Hieronder staan de recepten. Je maakt de sapjes met een slowjuicer. Het is wel even een werkje dus als je tijd hebt dan adviseer ik om direct al meerdere sapjes te preppen voor meerdere (of alle) dagen. Fijn is wel dat je uit één recept, twee sapjes maakt (het ene sapje drink je in de ochtend en de ander bijvoorbeeld als middagsnack). Houd hier rekening mee tijdens het bereiden. Verder drink je iedere ochtend bij het opstaan – dus nog voor het ontbijt – één glas warm water met een halve (uitgeperste) citroen.

DAG 1

Ontbijt:  Full Delight Juice

 • 4 bieten
 • 6 selderijstronken
 • 2 sinaasappels
 • 2 citroenen
 • 2 handjes basilicum

Lunch: Master Juice

 • 4 appels
 • 1 citroenen
 • 8 selderijstronken
 • 5 cm stuk verse gember
 • 16 boerenkoolbladeren

Middagsnack: Full Delight Juice

 • Je kunt de tweede portie van het ontbijt drinken

Diner: Master Juice

 • Je kunt de tweede portie van de lunch drinken

Avondsnack: Peach Juice

 • 1 zoete aardappel
 • 2 rijpe perziken
 • 1 appel
 • 150 gram blauwe bessen

DAG 2

Ontbijt: Green Juice

 • 4 appels
 • 4 sinaasappels
 • 12 handjes spinaziebladeren

Lunch: W.A.G. Juice

 • 6 wortels
 • 4 appels
 • stuk verse gember (5cm)

Middagsnack: Green Juice

 • Je kunt de tweede portie van het ontbijt drinken

Diner: W.A.G. Juice

 • Je kunt de tweede helft van de lunch drinken

Avondsnack: Peer Juice

 • 1 zoete aardappel
 • 2 rijpe peren
 • 1 appel
 • 150 gram blauwe bessen

DAG 3

Ontbijt: Lemon Spice Juice

 • 6 wortels
 • 4 appels
 • 2 citroenen

Lunch: Force of Nature Juice

 • 2 appels
 • 7 handjes spinaziebladeren
 • 1/2 komkommer
 • 4 selderijstronken
 • 2 citroenen

Middagsnack: Lemon Spice Juice

 • Je kunt de tweede portie van het ontbijt drinken

Diner: Force of Nature Juice

 • Je kunt de tweede portie van het ontbijt drinken

Avondsnack: Ginger Routine Juice

 • 3 stukken pastinaak
 • 1 rijpe peer
 • stuk verse gember (4cm)

Bedankt voor het lezen! Vergeet niet te liken als je dit een leuk artikel vindt & PureBliss te volgen op Facebook en Instagram als je niets wilt missen!