Mijn verhaal..

Jaaaah, leuke headline hoor van PureBliss maar wat betekent dit nieuwe platform nu eigenlijk? Laat ik jullie eerst in vogelvlucht meenemen in mijn verhaal. 

In de afgelopen jaren heb ik mezelf geregeld afgevraagd waar het geluk in zit. Ik ben hard op zoek geweest naar wat mij nou écht gelukkig maakt. Dat was een interessante weg welke ik vandaag de dag nog steeds zo nu en dan bewandel. Ik heb veel geleerd, niet altijd even leuk maar hé, alles voor ons geluk, toch? 

“Het voelde niet goed en dus werd het tijd voor verandering.”

Rond mijn 30ste verjaardag begon ik te reflecteren. Dat heb ik de laatste jaren trouwens altijd hoor, zodra mijn verjaardag nadert ga ik mezelf dingen afvragen als: ‘Is dit het nou? En zo niet, wat moet er in mijn volgende levensjaar anders?’. Met andere woorden: wat laat ik in het nieuwe jaar los en wat wil ik in het nieuwe jaar toevoegen (wellicht herkenbaar voor velen). Enfin…dus ik werd dertig en – geloof mij – er waren veel dingen die anders moesten. Ik zat totaal niet lekker in mijn vel en voelde me niet gelukkig. Mijn werk was bijvoorbeeld al langere tijd totaal niet meer ‘mijn ding’ en dat vloeide steeds meer door in mijn privé leven. Van het opgewekte persoontje werd ik een steeds minder blij persoontje.. Dit was niet alleen vervelend voor mezelf maar ook niet altijd even leuk voor de mensen uit mijn omgeving. Het voelde niet goed en dus werd het tijd voor verandering. Verandering en terug naar dat opgewekte persoontje. De grote vraag was alleen, wat zou ik dan wel willen doen? Jullie raden het vast, uiteindelijk hebben we – mijn toenmalige werkgever en ik – afscheid genomen. Ik ben gaan oriënteren, heb veel gelezen, gesport, gereisd, met mensen gesproken en vooral geprobeerd en gedaan. 

Die periode heeft mij veel gebracht. Zo ben ik veel bewuster gaan leven en heb ik geleerd dat geluk ‘m voor mij in veel verschillende kleine dingen zit. Zo word ik bijvoorbeeld oprecht gelukkig van een opgeruimd huis, mijn familie en vrienden (oké, dit wist ik eigenlijk al), een wandeling door het bos, lekker eten en het lezen van een goed boek, maar ook van een bezoek aan de kapper, nieuwe kleding en make-up, mooi gelakte nagels, oftewel: bezig zijn met zowel innerlijke- als uiterlijke verzorging. Daarnaast geeft het mij veel voldoening (geluk) als ik andere mensen help, al is het maar iets kleins, het gevoel dat ik dan ervaar is volgens mij echt een geluksgevoel. 

In de periode op zoek naar mijn geluk ben ik erachter gekomen dat schrijven mijn passie is. Eigenlijk niet zo vreemd want van jongs af aan ben ik al met teksten in de weer. Al zo lang ik me kan herinneren vind ik het fascinerend om een zo perfect mogelijk verwoorde tekst te schrijven of te lezen. Gebeurtenissen op papier verwoorden, een verhaal overbrengen, ik ben er dol op! Daarbij vind ik het leuk om kennis te delen, te verbinden en elkaar te versterken. Dat zijn activiteiten waar ik heel gelukkig van word! Naast deze dingen ben ik als jonge vrouw ook een echt ‘meisjes-meisje’. Ik word enthousiast van (bijna) alles wat te maken heeft met mode en beauty. Ik vind het leuk om mezelf helemaal op te doffen als ik met vriendinnen op stap ga, maar daarentegen vind ik het ook heerlijk om in mijn huispak thuis op de bank een leuke film of serie te kijken – want het één hoeft het ander natuurlijk niet uit te sluiten 🙂 Het volgen van de laatste trends op fashion- en beauty gebied, gezondheid, nieuwe plaatsen ontdekken, restaurants uitproberen en nog veeeeeeeel meer. Eigenlijk allerlei onderwerpen die veel vrouwen bezighouden. 

“De ingrediënten zijn er maar ‘het product’ nog niet.”

Mensen uit mijn omgeving zeggen al jaren tegen mij dat ik iets moet gaan doen met de onderwerpen waarover ik met zoveel enthousiasme praat en schrijf. De ingrediënten zijn er maar ‘het product’ nog niet. Waarschijnlijk herkenbaar, maar het bleef toch altijd bij het aanhoren en erover nadenken. Tot afgelopen vrijdag want eindelijk is het dan zo ver! Na er ruim twee jaar over nagedacht, gedroomd en gepraat te hebben ben ik sinds vrijdag – 1 maart 2019 – gestart met dit nieuwe platform over een interessant, mooi, puur en gelukkig leven! Weet wel dat ik niet wil zeggen dat mijn leven zo is maar ernaar streven mag altijd, het leven een stukje leuker maken en wat is er nou leuker om dat met elkaar te doen door middel van het uitwisselen van bijvoorbeeld tips & trics? 

Er zullen veel verschillende onderwerpen aan bod komen en graag neem ik jullie mee in al de dingen die mij gelukkig maken, mijn leven in een pure vorm mooier maken en ik hoop dat dit platform jullie ook ‘een aangenaam gevoel brengt waardoor jullie verheugt raken’ want volgens de VanDale is dat de betekenis van geluk

P.s. O ja, en wat betreft mijn ‘struggle’ met werk, dat is helemaal goed gekomen hoor. Inmiddels heb ik een andere leuke baan en nog steeds dezelfde lieve vrienden 😉